Projecten

Momenteel heb ik vier lopende projecten, maar daarnaast ben ik uiteraard ook freelance bezig met vele andere muzikanten!

Mobirise

Shikata Ga Nai

Shikata Ga Nai stond in de sterren geschreven. Deze vijf gekke karakters waren al vrienden sinds hun tijd op het kunsthumaniora. 

Hun composities zijn gevuld met nifty bass lines, heavy grooves, en crazy chords. Maar bovenal: steeds bruisend van energie. Ze speelden onder andere al in LantarenVenster (Rotterdam), de Vooruit en op de main stage van Gent Jazz.

EPK

Mobirise

Duo Gaitar

In Duo Gaitar worden jazz, chanson en Braziliaanse muziek verenigd door Rutger Mathys en Marijn van der Linden. Eén thema staat centraal: de liefde voor het lied.

Wil je meer te weten komen over dit duo? Scroll dan naar beneden of klik hier!

EPK

Mobirise

Mercier/Mathys

Pianist Maël Mercier en Rutger Mathys ontmoetten elkaar in april 2022. Toen ze voor het eerst speelden samen voelde het echter alsof ze dat al jaren deden. Meer zelfs, het lijkt wel alsof ze elkaar al jaren kennen. Hun muziek neemt hen mee op een trip doorheen hun favoriete landschappen: jazz en mooie liedjes. Ze weten nooit hoe en waar ze zullen uitkomen na hun eerste noot. Deze twee jonge vrienden zoeken elkaar in hun muziek en vinden zo de ultieme vrijheid.

EPK

Mobirise

Stereo Stuff

Stereo Stuff is een dynamisch muziekproject gebaseerd rond pianist/hammond speler Elias D'hooge en Rutger Mathys. Deze twee vrienden zien het graag als een excuus om nog meer samen te spelen dan ze al doen. Het is een laboratorium voor hun creativiteit en wilde ideeën die elders geen plek hebben. Dit uit zich in een YouTube serie waarin ze "instant compositions" brengen en een band waarmee ze deze stukken live spelen, gecombineerd met soul, pop en funk hits.

EPK

Duo Gaitar is een band bestaande uit Rutger Mathys (Gent, BE) en Marijn van der Linden (Rotterdam, NL). Hun muzikale persoonlijkheden komen elkaar tegen om op zoek te gaan naar overeenkomsten in hun spel en hun grenzen te verleggen. Dit is een spannende zoektocht die de luisteraar meeneemt door landschappen met kleurrijke klanken, speelse melodieën en oorverdovende stiltes. Rutger studeert chromatische harmonica aan het conservatorium van Rotterdam waar hij bezig is met jazz, tango en Latin muziek. Marijn is in 2005 afgestudeerd als jazzgitarist in Tilburg.

Net zoals bij Rutger gaat Marijn's muzikale interesse veel verder dan jazz alleen. Al van sinds hij op het conservatorium zat was hij aangetrokken tot Braziliaanse muziek. Dit dreef hem richting de cavaquinho en de akoestische seven-string gitaar. Deze heeft alle warmte van een klassieke gitaar, maar dankzij de extra snaar ook de punch en "grooviness" dat Braziliaanse muziek vereist.
In Duo Gaitar experimenteren ze met Latin en tango muziek, maar implementeren ze ook Rutger's muzikale roots, die liggen in de jazz, het chanson en de wereld van het cabaret. De harmonica is een poort naar nieuwe, onontdekte geluiden binnen deze genres.
Hun muziek is een ode aan de liefde voor het lied.

Duo Gaitar

Rutger Mathys & Marijn van der Linden

EPK

Het Verloren Akkoord

Het Verloren Akkoord is ooit begonnen als muzikaal duo waarin Rutger Mathys samen met Sebastiaan Carron covers bracht van hun favoriete liedjes. Artiesten zoals Jacques Brel, Frank Sinatra en Herman Van Veen passeerden allemaal de revue. Tot ze op een bepaald moment besloten om zelf de pen op te pakken en een eigen cabaretshow te schrijven. #tegendegroei werd een groot succes. Daarnaast zijn er nog tal van andere optredens, zoals de twee edities van “Joie de Trois”, het “Groots Spektakel”, het “Kunstenfestival Aardenburg” en vele huiskamerconcerten, waar ze met trots en plezier op terugkijken.
Na vijf prachtige jaren vol muziek, hebben Sebastiaan en Rutger in april 2021 beslist om een punt te zetten achter dit geweldige verhaal. Zoals gezegd, kijken ze met vreugde terug op de vele optredens die ze hebben gespeeld en de mooie, intieme momenten die ze samen hebben gecreëerd. Met als absoluut hoogtepunt hun eigen cabaretshow: #tegendegroei.
Maar helaas, levens veranderen en ieder slaat zijn eigen pad in. Er zijn veel ambities, maar slechts enkele uren in een dag en Het Verloren Akkoord paste niet meer in dit plaatje.
Ze willen iedereen bedanken die heeft geholpen om samen met ons al die mooie momenten waar te maken. In het bijzonder Laurens Eetesonne en Hannes Strobbe, hun twee kompanen die altijd vol enthousiasme voor hen klaar stonden. Daarnaast willen ze ook de mannen van hun band, ’t Groot Lawaai bedanken: Elias D’hooge, Kobe Walleghem, Jens Dolleslagers en Tibo Polleunis.
“Er zal voor ieder raam en elke deur die we dicht hebben gedaan, morgen ongetwijfeld weer een nieuwe open staan…” 

© Rutger Mathys - All Rights Reserved
info@rutgermathys.be

Made with ‌

No Code Website Builder